Neem vrijblijvend contact met ons op

Contactformulier

Naam
Nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven wenst u te ontvangen?

Weren van stof

Zeilen

Zeilen zijn hanteerbaar in allerhande toepassingen. Ze houden niet alleen wind, maar ook stof tegen. Het weren van stof kan omwille van verschillende redenen.

Maak komaf met stof

Stof zorgt voor veel overlast. Dit zowel in de loods of site als voor de buurt. Op vlak van milieu kan stof u eveneens problemen bezorgen. 

Deze problemen kunt u oplossen door een constructie van zeilen te plaatsen. De barrière van zeilen wordt geplaatst waar ze het meest effectief is om uw probleem met stof op te lossen. Er zijn tal van mogelijke combinaties met zeilen mogelijk.

Weren van stof met zeilen – voordelen op een rijtje

Voor elk probleem een oplossing

Het weren van stof kan omwille van volgende redenen:

  1. Stofoverlast voor de buurt tegengaan
  2. Stofoverlast in (bepaalde delen van) een loods tegengaan

1. Stofoverlast voor de buurt tegengaan

Wanneer wind vrij spel krijgt op een site of loods, kan er stofvorming ontstaan. Er kunnen lastige situaties ontstaan, als dit voor overlast op de buurt zorgt. U kunt stofoverlast voorkomen door een barrière van zeilen te plaatsen. Deze constructie zorgt ervoor dat de wind gebroken wordt en stof niet langer kan opwaaien.
Afhankelijk van de situatie komt de barrière:

  • Rondom de site
  • Langs één windkant van de site
Vernevelingssysteem

Wenst u bij het weren van stof nog een stap verder te gaan dan enkel de barrière van zeilen? Dat kan. De oplossingen met zeilen kunnen namelijk gecombineerd worden met een vernevelingssysteem.

Het vernevelingssysteem – dat voornamelijk geplaatst wordt op recyclagesites - zorgt ervoor dat het stof zwaarder wordt gemaakt, wat het opstijgen moeizamer maakt en waardoor het dus eerder zal neerslaan. Lees meer over de toepassing ‘Afschermen recyclesite’

2. Stofoverlast in (bepaalde delen van) een loods tegengaan

Bepaalde handelingen rond of in de loods kunnen voor stofvorming zorgen, wat resulteert in minder goede werkomstandigheden. Bovendien kan de kwaliteit van draaiende machines en opgeslagen goederen aangetast worden. 

Maatwerk

1. Verschillende combinaties met zeilen mogelijk

De loods of fabriek kan volledig afgesloten worden met:

De zeilen houden het stof tegen, en zorgen tegelijk voor een langzame constante luchtverversing in de loods.

In de fabriek kunnen wind- en stofschermen zorgen voor een duidelijke afscheiding tussen een stofrijke omgeving en het stofvrij gewenste gedeelte van het gebouw. Indien er een doorgang moet zijn tussen de verschillende afdelingen of een buitenruimte, wordt er een combinatie gemaakt van:

  • Vaste zeilstructuren 
  • Zebrapoort
  • Deuren in dezelfde materialen

2. Verschillende combinaties zeildichtheden mogelijk

Bij het weren van stof is het mogelijk om verschillende zeildichtheden met elkaar te combineren.

Een voorbeeld:

Het is mogelijk om bijvoorbeeld een vaste constructie te maken waarbij de eerste 2 meter een zeildichtheid hebben van 98% met daarboven bijvoorbeeld 1 meter met een zeildichtheid van 90%.
De twee delen lassen we aaneen tot één stevig zeil. 

3. Personaliseren van de afscherming

Het is mogelijk om de afscherming te bedrukken met:

  • Reclame voor uw bedrijf (logo, slogan)
  • Foto of tekening
  • Eigen ontwerp

Oplossing op lange termijn

Onze constructies met zeilen kennen een lange levensduur en vragen weinig onderhoud. De zeilen zijn kwalitatief waardoor een oplossing op lange termijn wordt gecreëerd. Bovendien hebben de zeilen standaard brandklasse M2. 

Gezondheids- en milieuvoordelen

De zeilen kunnen dus op verscheidene manieren gebruikt worden voor het weren van stof. Eenmaal de stofvorming onder controle is, creëert u betere werkomstandigheden, zowel op menselijk als machinaal vlak.

Zo zal het personeel beter beschermd worden tegen stof. Bovendien blijft de fabriek langer stofvrij, waardoor het onderhoud van zowel machines als de fabriek zal verminderen. Om milieutechnische redenen is het eveneens aan te raden om open zijden af te sluiten. 

Visueel strak geheel

Het is vanzelfsprekend dat de hierboven besproken oplossingen zorgen voor een nette loods of site. Bovendien zorgt de constructie in zeilen voor een strak geheel, en verkrijgt u een professionele uitstraling.

Oplossingen 
op maat
van uw bedrijf

Samen met u bekijken we de
meerwaarde van onze
oplossingen voor uw project!

Benieuwd naar onze oplossingen in andere sectoren?

Agrarische toepassingen

Architecturale toepassingen