Neem vrijblijvend contact met ons op

Contactformulier

Naam
Nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven wenst u te ontvangen?

Petrochemische site

Reactoren die ingezet worden in de petrochemische industrie, worden vaak blootgesteld aan uiteenlopende weersomstandigheden. 

Scheikundige processen die in de reactoren plaatsvinden, vereisen een bepaalde temperatuur, waarbij de omzettingsgraad van reagentia naar het eindproduct zo ideaal mogelijk is. De reactoren worden daarom telkens op een temperatuur gebracht die ideaal is voor de chemische reactie die erin moet plaatsvinden.

Omdat deze reactoren te maken krijgen met uiteenlopende weersomstandigheden, kunnen er binnenin temperatuurschommelingen optreden die een negatieve impact hebben op de processen.

Om deze schommelingen tegen te gaan, plaatsen we een constructie van zeilen rond de reactoren.

Zeilen rond reactoren – voordelen op een rijtje

Komaf met temperatuurschommelingen

Wanneer reactoren geconfronteerd worden met felle (noorden)wind, kan dit de interne processen verstoren. Deze felle wind kan ervoor zorgen dat de reactor plots afkoelt. Lokaal kan er zelfs ijsvorming optreden. Ook wanneer een reactor blootgesteld wordt aan felle zonnestralen, kan dit plaatselijk voor een schommeling in temperatuur zorgen. 

Dit probleem lossen we op door zeilen rond de reactoren de plaatsen, die felle zon en wind weren, maar tegelijk zorgen voor lichte ventilatie. Hierdoor blijft de temperatuur binnen de constructie constant. De warmte die de reactor afgeeft, blijft bovendien binnen de constructie, waardoor er minder kans is op het springen van buizen.

Ook een oplossing voor andere problemen

Afhankelijk van waar de reactoren zich bevinden, hebben de zeilen als bijkomstig voordeel dat regen en stof worden geweerd.

Bovendien is het voor de onderhoudsoperatoren comfortabeler werken in een ruimte met een aangenamere gevoelstemperatuur. 

Maatwerk

1. Verschillende combinaties met zeilen mogelijk

De reactoren op de petrochemische site kunnen volledig afgeschermd worden met:

De zeilen houden de wind tegen, en zorgen tegelijk voor een langzame constante luchtverversing in de ruimte. De temperatuur blijft stabiel. De ruimte blijft dankzij deuren of poorten vlot toegankelijk. 

2. Personaliseren van de afscherming

Het is mogelijk om de afscherming te bedrukken met:

  • Reclame van uw bedrijf (logo, slogan)
  • Foto of tekening
  • Eigen ontwerp

Oplossing op lange termijn

Onze constructies met zeilen voor het weren van wind op een petrochemische site kennen een lange levensduur en vragen weinig onderhoud. De zeilen zijn kwalitatief waardoor een oplossing op lange termijn wordt gecreëerd. Bovendien zijn de zeilen M2 brandveilig. 

Visueel strak geheel

De constructie in zeilen zorgt voor een strak geheel, waardoor u een professionele uitstraling verkrijgt. 

Oplossingen 
op maat
van uw bedrijf

Samen met u bekijken we de
meerwaarde van onze
oplossingen voor uw project!

Benieuwd naar onze oplossingen in andere sectoren?

Agrarische toepassingen

Architecturale toepassingen