Neem vrijblijvend contact met ons op

Contactformulier

Naam
Nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven wenst u te ontvangen?

Mammothdoor

  • Openingen met een breedte tot 18m en een hoogte tot 25m 
  • Essentiële onderdelen bestaan uit RVS
  • Kan dienst doen in moeilijke omstandigheden
  • Maatwerk
  • Weerstaat winddruk zeer goed
  • CE-markering

Constructie en werking

Onze Mammothdoor is zo ontworpen dat grote openingen ermee zeer stevig afgesloten kunnen worden. De poort haalt haar sterkte uit de horizontale banden die we lassen op het doek van de poort. De lasbanden bevestigen we telkens aan weerszijden in de wieltjes die zich bevinden in de inox zijkantprofielen. Elke lasband op zich kan tot wel 2,4 ton aan, waardoor de poort de winddruk zeer goed weerstaat. Bovendien kan ze ook geopend worden onder grote winddruk.

Bij het opengaan van de poort wordt het doek netjes en gelijkmatig over de breedte opgevouwen. We bevestigen de poort bovenaan de opening, daarom hebben we minimum 1m bovenruimte nodig.

Doordat alle essentiële onderdelen vervaardigd worden in RVS, kunnen onze poorten dienst doen in moeilijke omstandigheden. Bijvoorbeeld in ammoniak- en vochtrijke ruimtes zoals fabrieksgebouwen, zoutloodsen,etc. 

Doek: per windbreekfactor tal van kleuren

Mag er helemaal geen regen of wind doorheen het zeil? Of verkiest u toch liever een doek dat ademt? We lassen het volledig op maat in onze fabriek, waardoor een combinatie van verschillende soorten windbreekgaas en dekzeil mogelijk is. Zo kan het bijvoorbeeld interessant zijn dat het bovenste deel van de poort daglicht doorlaat, maar het onderste deel van de poort stof, vuil of wind geen kans geeft. Bij elk project en toepassing gaan we op zoek naar de béste oplossing! 

Onze zeilen zijn per windbreekfactor beschikbaar in verschillende kleuren, en zijn allen brandvertragend (brandklasse M2).

Bediening

De poort wordt geautomatiseerd.

Veiligheid

We vinden veiligheid bij het gebruik van onze poorten erg belangrijk. Daarom kunnen we de poort uitrusten met een drukbeveiliging. Als de poort als doorgang gebruikt wordt, of bediend wordt vanop een afstand, is dit verplicht. Wanneer de poort zakt en aan de onderzijde weerstand voelt, keert ze automatisch volledig terug naar boven. Pas als je de knop opnieuw indrukt, zakt de poort verder.

Verder kunt u de poort ook uitrusten met een valbeveiliging. Een Mammothdoor wordt opgetrokken door middel van kabels. In het onwaarschijnlijke geval dat deze zouden doorbreken, zorgt een valbeveiliging ervoor dat de poort blokkeert en niet verder valt. Dit is vergelijkbaar met het systeem van autogordels. Gebruik je de poort als doorgang, dan is een valbeveiliging verplicht. 

*Zie algemene voorwaarden
 

Oplossingen 
op maat
van uw bedrijf

Samen met u bekijken we de
meerwaarde van onze
oplossingen voor uw project!

Benieuwd naar onze oplossingen in andere sectoren?

Agrarische toepassingen

Architecturale toepassingen