Regelbaar systeem, de evenwichtige oplossing voor het afsluiten van uw opslagloods

Bent u op zoek naar een oplossing om uw opslagloods af te sluiten zonder het open karakter te verliezen? Wilt u inspelen op verschillende weersomstandigheden en een optimale ventilatie van de loods behouden? En is het belangrijk voor u dat uw opslag voldoet aan de vereisten van de brandweer? U zegt ja op al deze vragen? Dan is er goed nieuws! Er bestaat een evenwichtige oplossing die aan alle bovenstaande vereisten voldoet.

Altripan, importeur van verschillende houtsoorten zoals OSB, Multiplex en MDF, die op zijn beurt de platen verdeelt over gans Europa, heeft hun bestaande loods recentelijk omgetoverd in een volledig regelbare geventileerde opslagloods.

Fire safety first

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. In opdracht van architect D2-A en hoofdaannemer Bolckmans werd, in samenspraak met de brandweer van de Haven van Antwerpen, de loods uitgerust met regelbare zijkanten. Deze zijkanten kunnen volledig open, waardoor de loods een openheid heeft van meer dan 50%. Hierdoor zijn sprinklers en rookluiken overbodig. Bovendien openen de regelbare zijkanten bij brand automatisch, zodat rook de loods zo snel mogelijk kan verlaten.

Vast voordoek – veilig en vogelvrij

Maar dat is nog niet alles. Bij ons worden regelbare systemen altijd voorzien van een vast voordoek, zodat niemand gekneld kan raken tussen de roterende delen. Tegelijkertijd weert het vogels uit de loods. Een echte win-win situatie dus!

Hout ademt, onze zeilen ook

Hout leeft. Daarom is het ventileren van de loods een belangrijk gegeven. Een goed geventileerde loods laat het hout toe verder te drogen. Het regelbare systeem, gemaakt van een luchtdoorlatend zeil, zorgt ervoor dat de loods ook in gesloten toestand goed geventileerd wordt. 

Indien gewenst kan het systeem aangesloten worden op een klimaatcomputer. Dankzij een klimaatcomputer zullen de zeilen automatisch sluiten bij regen of wind.

Wenst u meer informatie over deze oplossing? Of heeft u te maken met een ander industrieel probleem? Neem contact met ons op!   
 

Oplossingen 
op maat
van uw bedrijf

Samen met u bekijken we de
meerwaarde van onze
oplossingen voor uw project!

Benieuwd naar onze oplossingen in andere sectoren?

Agrarische toepassingen

Architecturale toepassingen