Euroports Antwerpen zet poorten in als praktische stofoplossing

Zorgen stof en wind voor minder kwalitatieve werkomstandigheden op uw site? Ondervinden uw buren hiervan overlast? Dit zijn vaak voorkomende problemen binnen de industrie.

Hoe lost u stofproblemen op? 

Er bestaan verschillende oplossingen tegen stof met onze zeilen. Eén hiervan is het gebruik van poorten om zowel kleine als grote openingen van stofrijke omgevingen af te sluiten. Euroports Antwerpen koos voor deze specifieke oplossing in hun opslag voor meststoffen. 

Stofprobleem Euroports

Op de site van Euroports Antwerpen worden meststoffen in bulk overgeslagen. Tijdens dit proces komt heel wat stof vrij op de site en in de omgeving. 

Vroeger werd de opslag afgesloten door dubbele houten schuifdeuren van 9 meter breed en 10 meter hoog. Deze waren niet praktisch in gebruik en gaven niet langer voldoende sluiting om het stof binnen te houden.

Gigantische en praktische oplossing

In hun zoektocht naar een kwalitatieve en vooral ook praktische oplossing kwamen ze bij ons terecht. In onderling overleg werden verschillende pistes voor stofreductie geanalyseerd en werd er beslist om deze stofrijke en corrosieve omgeving af te sluiten met 8 Mammothdoors. Elke poort is 18 meter breed en 10 meter hoog. Samen vormen ze de ideale stofoplossing.

De Mammothdoors zijn niet enkel gigantisch, ze zijn bovendien ook erg praktisch. Zo kan er vlot in en uit de poortopeningen gereden worden met een vrachtwagen, ook met de laadbak omhoog. De 18 meter brede openingen maken het eveneens mogelijk voor vrachtwagens om in de poortopeningen te draaien. 

De poorten kunnen vlot bediend worden door de operatoren via de centrale sturingskast. Als bijkomende veiligheidsfunctie werd een alarmknop voorzien, die alle poorten gelijktijdig laat openen in geval van nood.

Kortom een heel praktische, veilige en stofreducerende oplossing!

Constructie op maat

Om de poorten te kunnen monteren, werd er een bijkomende constructie uitgewerkt.

De poortopeningen werden met een 3D-scan opgemeten. In die beelden wordt de constructie ingetekend, zodat de klant visueel een realistisch beeld krijgt hoe de situatie er zal uitzien.

Op deze manier zijn er geen verrassingen en vermijden we inefficiëntie tijdens de montage.

In deze fase kan er perfect bijgestuurd worden waar gewenst en waar nodig.
 

3D-constructie stofoplossing

Inzetbaar in moeilijke omstandigheden

Een agressieve omgeving in de industriële sector komt vaak voor. Meststofopslag is een heel corrosieve omgeving. Daarom werd de constructie uitgevoerd met een 3-lagige marine coating, die de constructie hiertegen beschermt. De geleidingen van de poorten zijn standaard in RVS, dus deze zijn eveneens gevrijwaard van corrosie.

Ook op zoek naar een oplossing om uw stof- of windproblematiek onder controle te krijgen? Eerder op zoek naar een praktische oplossing voor uw grote poortopeningen? De Mammothdoor of één van onze andere systemen is uw ideale oplossing. Contacteer ons! 

Oplossingen 
op maat
van uw bedrijf

Samen met u bekijken we de
meerwaarde van onze
oplossingen voor uw project!

Benieuwd naar onze oplossingen in andere sectoren?

Agrarische toepassingen

Architecturale toepassingen