Project in de Haven van Antwerpen: magazijn transformatie met Mammoetpoorten

Onlangs leverden we dit mooie project af voor Katoennatie in de haven van Antwerpen. Dit project omvatte de installatie van 7 op maat gemaakte mammoetpoorten, elk 15 meter breed en 8 meter hoog.

Van ontwerp tot montage 💪🏼 een volledig in-house proces

Een uniek aspect van dit project is dat elke fase, van het ontwerp tot de fabricage en montage van de poorten, volledig in eigen beheer is uitgevoerd. Dit stelt ons in staat om volledige controle te houden over de kwaliteit en efficiëntie, en garandeert dat elk product voldoet aan onze strenge normen

Katoennatie

Projectfasen 👀 een overzicht

De uitdaging begon met open magazijnopeningen, wat leidde tot ongewenste toegang van vogels en ongedierte en volledige inkijk in de magazijnen. 

Fase 1:  3D opmeting 

De bestaande constructie was niet voorzien om een poort tegen te kunnen monteren. Om geen constructieverrassingen te hebben, wordt er gestart met  een gedetailleerde 3D-opmeting van de openingen. Deze cruciale stap zorgt ervoor dat we een 100% op maat gemaakte constructies konden ontwerpen die perfect aansluiten bij de unieke specificaties van het project. 

 

Fase 2:  de constructie

Met de nauwkeurige metingen als leidraad begonnen we met de installatie van de ondersteunende constructies. Deze fase vormt de solide basis om de poorten tegen te kunnen monteren. Dankzij de opmetingen kan de constructie  op de exacte plaatse gekoppeld worden aan de bestaande constructie waardoor alles 1 stevig geheel vormt. 

 

Fase 3:  montage van de poorten zelf

Elk van deze poorten is uitgerust met doorkijkvensters en een ventilatiestrook van 2 meter aan de bovenkant. Deze innovatieve ontwerp-keuze garandeert constante natuurlijke ventilatie in het magazijn, terwijl de veiligheid en beveiliging worden gewaarborgd. 

Katoennatie
Katoennatie

Solutions 
personnalisé
sur votre entreprise

Avec vous, nous examinons la
valeur ajoutée de notre
solutions pour votre projet!

Vous êtes curieux de connaître nos solutions dans d'autres secteurs ?

Applications agricoles

Applications architecturales